شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله بهجت (ره):
یکی از کرامت‎های شیعه، قبور و مزارهای امامزادگان است، لذا نباید از زیارت آنها غافل باشیم و خود را اختیاراً محروم سازیم!

این وبلاگ قبلا در میهن بلاگ یوده که تعطیل شده.
الان هم در حال تکمیل است. همراه ما باشید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۱۴ شهریور ۰۳، ۱۲:۴۶ - تلما حسن لاریجانی
    عالی

امامزاده موسی مبرقع(ع) و چهل اختران قم

دوشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۹، ۰۲:۱۸ ب.ظ

https://hawzah.net/Image/Article/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%20%D9%85%D8%A8%D8%B1%D9%82%D8%B9(%D8%B9)9810.jpg

آیت‌الله بهجت به زیارت کدام امامزاده می‌رفت

تولیت آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) گفت: این امامزاده همواره

در طول زمان مورد توجه علما قرار داشت که از جمله آنها می‌توان به تشریف‌ فرمایی امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله بهجت به این مکان مقدس اشاره کرد.

به گزارش افکارنیوز، ۲۲ربیع‌الثانی مصادف با سالروز وفات فرزند بلافصل امام جواد علیه‌السلام، یعنی امام‌زاده موسی مبرقع(ع) است. آستان این امامزاده در خیابان شهید طالقانی قم و در محله معروف به چهل اختران قرار دارد.

حجت‌الاسلام محمدحسین مرالی، تولیت آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) درباره ایشان به خبرنگار فارس گفت: امام‌زاده موسی مبرقع به پنج امام معصوم(ع) منصوب بوده و برادر تنی امام هادی(ع)، عموی امام حسن عسکری(ع) و نوه امام رضا(ع) است.

وی گفت: ولادت موسی مبرقع(ع) در سال ۲۱۴ هجری قمری بوده و دو سال بعد از امام هادی(ع) در مدینه متولد شده‌اند. مادر بزرگوار ایشان حضرت سمانه نام دارد، وی بانویی باتقوا بوده و لقب سیده به ایشان اعطا شده است.

مدیر آستان موسی مبرقع به ذکر سخنی از فرموده‌‌های امام جواد(ع) راجع به سمانه، مادر موسی مبرقع پرداخت و گفت: امام جواد(ع) می‌فرماید: سمانه حق ما را می‌شناسد و او اهل بهشت است، شیطان بر او تسلطی ندارد و او جزء مادران و صدیقان و صالحان است.

ورود امام‌زاده موسی مبرقع به قم

حجت‌الاسلام مرالی با بیان این مطلب که موسی مبرقع در سن ۴۲ سالگی و در سال ۲۵۶ هجری قمری به قم آمدند، تاکید کرد: ورود موسی مبرقع(ع) به قم بعد از به امامت رسیدن برادرشان امام هادی(ع) است. امام هادی(ع) به موسی مبرقع ماموریت می‌دهند تا به شهر قم آمده، به ترویج دین بپردازند و پاسخ گوی سوالات و شبهات مردم باشند.

وی گفت: موسی مبرقع(ع) زمانی که به قم آمدند در خانه ابوخالد اشعری ساکن شدند. ابوخالد از یاران و وفاداران امام رضا(ع) بوده به همین دلیل منزل خود را در خدمت نوه امام رضا(ع) قرار داده و ۴۰ سال در این خانه زندگی کردند.

سالروز وفات حضرت موسی مبرقع(ع) فرزند امام جواد(ع) تسلیت باد. - معاونت  فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت

معجزات چهل اختران

حجت‌الاسلام مرالی اضافه کرد: پس از گذشت چند سال از حضور این بزرگوار در قم، دخترشان و خواهرشان زینب، ام محمد و میمونه(دختران امام جواد) به قم آمدند و پس از وفات در کنار حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شدند.

مرالی اظهار داشت: همچنین تعدادی از خاندان و نزدیکانشان هم به قم سفر کرده و با مرور زمان و فوت آنها پیکرهای مطهرشان در نزدیکی همین مکان به خاک سپرده شد و به همین دلیل نام این مکان به چهل اختران معروف است و در آن پیکرهای مردان و زنان و نوزادانی دیده شده است.

وی در این رابطه ابراز داشت: زمانی که سقف امامزاده موسی مبرقع(ع) فرو ریخت، یکی از معتمدین در این مکان حضور داشته و در سن جوانی به سر می‌برد و خود را از لابه‌لای جمعیت عبور داده و به صحن مبارک رسانده بود، زمانی که به آنجا رسیده بود بدنهای امامزادگان را به طور سالم دیده‌ است و این از معجزات چهل اختران است که بدنهای امامزادگان در سرداب در کنار هم و سالم آن هم بعد از ۱۰۰۰ سال دیده شود.

فرزند امام جواد(ع)، خادم حرم حضرت معصومه(س)

حجت‌الاسلام مرالی با بیان اینکه امام‌زاده موسی مبرقع در طی ۴۰ سال حضور در قم به طور مرتب به زیارت عمه شان خانم حضرت معصومه(س) مشرف می‌شدند افزود: وی خادم حرم ایشان بودند و به همراه خواهرشان بانو زینب، با اموال خودشان گنبد و حرم حضرت را بازسازی کردند.

علت نامگذاری امام‌زاده موسی به مبرقع(ع)

مدیر آستان امام‌زاده موسی مبرقع(ع) ادامه داد: موسی مبرقع(ع) همچون حضرت یوسف(ع) دارای چهره زیبایی بودند تا جایی که در هنگام عبور از بازار مردم دست از کسب و کار خود برداشته و به ایشان خیره می‌شدند به همین دلیل، برقع(روی بند) به صورت انداختند تا مبادا باعثگناه فردی شده و این از تقوای ایشان نشأت می‌گیرد و به موسی مبرقع(ع) معروف شدند.

توجه علما به آستان امام‌زاده موسی مبرقع

حجت‌الاسلام مرالی با بیان اینکه امامزاده موسی مبرقع(ع) به عنوان یکی از شخصیت‌های برجسته بعد از حضرت معصومه(س) در قم معروف هستند افزود: امامزاده موسی مبرقع(ع) همواره در طول زمان مورد توجه علما و فضلا قرار داشت که از جمله آنها می‌توان به تشریف فرمایی امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۸ به این مکان اشاره کرد و همچنین می‌توان به زیارت آیت الله بروجردی(ره) و آیت الله بهجت(ره) اشاره داشت و از مراجع کنونی نیز آیت الله نوری همدانی، آیت الله صافی گلپایگانی و آیت الله جوادی آملی نیز به طور متناوب به زیارت این امام‌زاده می‌آیند.


زیارت آیت الله بهجت از امام‌زاده موسی مبرقع

وی گفت: آیت‌الله بهجت(ره) به همراه پسرشان حجت‌الاسلام علی بهجت، بسیار به زیارت امامزاده می‌آمدند و حتی میهمانان و بستگان خودشان را نیز سفارش به زیارت امامزاده موسی مبرقع(ع) می‌کردند. آیت الله بهجت(ره) روزهای شهادت امام جواد(ع) به زیارت این مرقد مشرف می‌شدند و چند ساعتی را در این مکان خلوت کرده و به زیارت مشغول می‌شدند.

حجت‌الاسلام علی حیدری کاشانی از اساتید حوزه علمیه قم نیز در اینباره خاطر نشان کرد: آیت‌الله العظمی بهجت در خصوص خدمت به امام‌زاده موسی مبرقع(ع) نقل کرده‌اند که هر کس در راستای خدمت به آن بزرگوار تلاش کند، مورد رضایت ائمه اطهار(ع) و امام زمان(عج) قرار خواهد گرفت.

گسترش آستان امام‌زاده موسی مبرقع

حجت‌الاسلام مرالی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی متفاوت از جمله آموزش روخوانی قرآن، ختم قرآن و صلوات که در این مکان مقدس انجام می‌شود درباره گسترش آستان امام‌زاده موسی مبرقع بیان داشت: در این مکان ۴۳ امامزاده گرد هم آمده‌اند و با توجه به عنایت ویژه مسولان کشوری و شهری، این مکان در حال توسعه است و حدود ۱۰۰ خانه در اطراف امامزاده تملیک شده و در آینده به امام‌زاده متصل خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین مرالی در انتهای گفتگوی خود با فارس اظهار داشت: از همه مردم شریف و نیکوکار که تمایل به کمک به آستان این امامزادگان را دارند تقاضا میشود کمکهای نقدی خود را به شماره حساب ۰۲۰۱۲۲۶۸۴۶۰۰۳ صندوق راسخون بانک ملی ایران با قید شناسه ۵۹۴۵۷۸۱ (شناسه، حتما در فیش قید شود) به نام حضرت موسی مبرقع(ع) واریز کنند.

امامزاده موسی مبرقع (ع) فرزند بلافصل حضرت جوادالائمه (ع) است.

این امامزاده واجب‌التعظیم جزو محدثان مشهور و بزرگان شیعه در قم طی قرن سوم هجری قمری بوده و اکنون، بقعه متبرکه ایشان ملجأ و پناهگاه شیعیانی از اقصی نقاط ایران و جهان است.

حرم حضرت موسی مبرقع (ع) در قم، خیابان آذر کوی ۵۹ واقع است.

مطالب مرتبط: فرزندان امام جواد (ع) ، قم

موضوعات: قم حضرت امام محمد تقی الجواد (ع)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی