شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله بهجت (ره):
یکی از کرامت‎های شیعه، قبور و مزارهای امامزادگان است، لذا نباید از زیارت آنها غافل باشیم و خود را اختیاراً محروم سازیم!

این وبلاگ قبلا در میهن بلاگ یوده که تعطیل شده.
الان هم در حال تکمیل است. همراه ما باشید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۱۴ شهریور ۰۳، ۱۲:۴۶ - تلما حسن لاریجانی
    عالی

امامزاده زینب خاتون - روستای زمان آباد ملایر

به امامزاده بی بی زبیده خاتون (علیها السلام) مشهور و معروف است.

نسب شریف امامزاده زینب خاتون معروف به بی بی زبیده روستای روستای زمان آباد شهرستان ملایر با هشت واسطه به امام حسن مجتبی (علیه السلام) منتهی می شود که از قرار ذیل است:
سیده زینب خاتون بنت عبدالله بن حسین ابوعبدالله بن حسن البصری بن القاسم بن ابوعبدالله محمد البطحانی بن القاسم ابومحمد بن الحسن ابومحمد بن زید ابوالحسن بن الامام الحسن مجتبی علیه السلام.

وی خاتونی فاضله و سیده ای مجلله و از بیت نقابت و سروری بوده است. پدرش سید عبدالله بن حسین از سادات جلیل القدر حسنی ساکن همدان است که به علو مقام و عظمت شأن معروف و به زهد و تقوی آراسته بود. پدران سید عبدالله جملگی از مشاهیر فقهای مدینه و از سادات جلیل القدر آنجا به شمار می رفتند. سیده زینب خاتون در این خانواده رشد و نمو پیدا کرد و در همدان به ازدواج سید احمد بن موسی بن احمد بن محمد الاعرج بن احمد بن موسی المبرقع بن امام جواد (علیه السلام)، که از سادات رضوی بوده رسید و ثمره این ازدواج دو فرزند پسر به اسامی ابوطالب ناصر و ابوالمعالی عیسی شد که هر دو از بزرگان سادات رضوی همدان و از نقبای شریف این منطقه به شمار می آمدند.

سید ابوطالب ناصر به دعوت اهالی تویسرکان به این شهر مهاجرت نمود و درروستای زیوج وفات یافت و این آرامگاه به ناصر بن موسی شهرت دارد. برادرش که فرزند دوم سیده زینب خاتون است در شهر همدان می زیسته و نقابت سادات این شهر را عهده دار بود و به زهد و تقوی آراسته و در همین شهر وفات می نماید.
متأسفانه از تاریخ وفات سیده زینب خاتون اطلاع دقیقی در دست نیست؛ اما هیمن قدر می توان حدس زد که او در نیمه نخست قرن پنجم هجری وفات یافته؛ زیرا تاریخ وفات محمد بن احمد بن موسی سال 315 هـ.ق بوده و اگر هر سه نسل را صد سال محاسبه نماییم آن وقت سال وفات مادر سیدابوطالب ناصر به دست می آید.
سیده زینب خاتون، دو عمو به اسامی ابوالحسن علی و ابواسماعیل علی داشته که اولی ریاست شهر همدان را به عهده داشته و دومی در یکی از نبردها در همدان به شهادت رسیده و اینک آرامگاه او به امامزاده اسماعیل مشهور و معروف است.1

منابع: منتقلة الطالبیة: 348، مناهل الضرب: 119، الدرالمنثور: 317، الاساس: 117.
موضوعات: همدان حضرت امام حسن مجتبی (ع)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی