شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله بهجت (ره):
یکی از کرامت‎های شیعه، قبور و مزارهای امامزادگان است، لذا نباید از زیارت آنها غافل باشیم و خود را اختیاراً محروم سازیم!

این وبلاگ قبلا در میهن بلاگ یوده که تعطیل شده.
الان هم در حال تکمیل است. همراه ما باشید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۱۴ شهریور ۰۳، ۱۲:۴۶ - تلما حسن لاریجانی
    عالی

امامزاده سید بهلول خوی

در مورد اصل و نسب این امامزاده، شجره نامه و سند مکتوبی ملاحظه نگردید، امّا معتمدین و آگاهان، سید بهلول را از سادات علوی و از نوادگان امام علی النقی (علیه السلام) دانسته و شجره او را چنین بر می‌شمارند: «سید بهلول فرزند سید اسحاق فرزند محمد فرزند امام علی النقی (علیه السلام)».

امامزاده سید بهلول در سده چهارم هجری برای دوری جستن از دربار حاکمه وقت و نشر احکام و شریعت اسلامی به شهر خوی آمده و در این منطقه اقامت گزیده است. قاضی وقت خوی که وابسته به دستگاه خلافت بود با سید بهلول و برادران و نزدیکانش رو به مخالفت گذاشته و با دسیسه‌ای سید بهلول را با ضربات تبر به شهادت رسانده، و پیکر مطهرش را پشت دیوار‌های شهر و در گندم زاری که اکنون در محلۀ امامزاده قرار گرفته، دفن می نماید. پس از گذشت سالیان دراز کشاورزی که مشغول آبیاری گندم زار بود متوجه می‌شود که آب به بخشی از زمینی که هم سطح نقاط دیگر است نمی‌رسد. این موضوع مایه شگفتی وی شده، موضوع را با چند نفر از عقلای زمان در میان می‌گذارد. از این که داستان شهادت سید بهلول و دفن شدنش در زمینی در بیرون از شهر سینه به سینه به زمان آنها رسیده بود لذا اقدام به کندن زمین مزبور نموده و با جنازه‌ای روبرو می شوند که خون تازه، سر ومحاسنش را سرخ نموده و تنها کفنش کمی رو به زردی گذارده و گویی تازه دفن شده است. سنگی را بر روی مزارش که به سبب شکستگی بیشتر نوشته هایش از بین رفته بود مشاهده می‌کنند که روی آن تنها این جملات دیده می‌شد « یا مونس الوحید هذا مرقد المرحوم السید بهلول طیّب اله مثواه فی ... » و مزارهای دیگر در کنار آن کشف می‌گردد که به علت شهادت سید بهلول و قرب و منزلتی که شهید در جامعه اسلامی دارد زیارتگاه به نام این بزرگوار نامیده می‌شود.
امامزاده سید بهلول خوی
آستان امامزاده سیدبهلول (علیه السلام) در شهرستان خوی، بخش مرکزی، در فاصله 3 کیلومتری شهر خوی، محله امامزاده واقع شده است. در سنگ قبر مزار آن آمده است: یا مونس الوحید هذا المرقد المرحوم السعید بهلول طیب الله مثواه فی ... متأسفانه بقیه مطالب و تاریخ روی سنگ از بین رفته و خوانده نمی‌شود.
در فروردین ماه سال 1376 شمسی در حیاط مجاور این امامزاده، سنگ مزاری از جنس مرمر کرم رنگ از زیر خاک به دست آمد و این عبارت روی آن نوشته شده بود: المرحوم المغفور سلاله السادات العظام آقا سید میر جلال ابن آقا علی النقی ابن سید محمد ابن سید علی سنه 327 ساختمان این امامزاده شامل صحن، شبستان و حسینه است. امامزاده دارای تزیینات داخلی زیبا، گچبری، کاشی‌کاری، آینه‌کاری‌های متعدد و گلدسته زیبایی است.
اخیراً نیز به همت یکی از خیران، درهای زیبای آن با آیات قرآن کریم، طلاکاری و منبت‌کاری مزین شده است.
امامزاده بهلول به سبب محصور بودن در میان مکان های فرهنگی و تجاری از دور دیده نمی‌شود بلکه تنها گنبد و مناره‌های بلند آن است که تقریباً از یک کیلومتری قابل دیدن است. زیارتگاه از جبهه شرقی به مکان های تجاری و کتابخانه سید بهلول و نیز امامزاده آقا میرهادی، از جبهه جنوبی به پایگاه مقاومت بسیج شهید کوچری محدود می‌باشد.
گنبد این امامزاده از نوع شلغمی بوده و روکش آن از ورق استیل می‌باشد. بلندای آن از کف بقعه حدود نزدیک به 12 متر است.
ضریح آرامگاه در گنبد خانه و در میانه ی چهار ستون قرار گرفته است. ضریح مستطیل شکل بوده و از ده پنجره مشبک متصل به هم تشکیل شده است. در هر اضلاع غربی و شرقی دو پنجره و در اضلاع شمالی و جنوبی سه پنجره قرار دارد. پشت این پنجره‌های مشبک شیشه سبز رنگی نصب شده‌ که مانع دید داخل ضریح گردیده است.
این امامزاده به عنوان بزرگترین و یکی از معروفترین امام زاده‌های شهر خوی در بین مردم منطقه از ارج و احترام بسیاری برخوردار بوده و آن را «مستجاب الدعوه» می دانند. در همه ی روز هفته افرادی بسیاری از زن و مرد و اقشار گوناگون برای زیارت به این زیارتگاه که در محل پرآمد و شدی قرارگرفته می آیند.
امامزاده سید بهلول خوی
امامزاده سید بهلول خوی
منبع : پایگاه جامع امامزادگان
موضوعات: آذربایجان غربی حضرت امام علی النقی الهادی(ع)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی