شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله بهجت (ره):
یکی از کرامت‎های شیعه، قبور و مزارهای امامزادگان است، لذا نباید از زیارت آنها غافل باشیم و خود را اختیاراً محروم سازیم!

همراه ما باشید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۱۴ شهریور ۰۳، ۱۲:۴۶ - تلما حسن لاریجانی
    عالی

۲۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

۳۰اسفند

https://gardeshgari724.com/upload/post/2019/01/5ff771231a5603708e47feee041d3f16.jpg

در بین ارتفاعات کوه قیدار، آرامگاه مطهر قیدار نبی در استان زیبا و سرد سیر زنجان واقع شده است. بقعه ی قیدار نبی در 88 کیلومتری جنوب شرقی زنجان و در سال 1317 به عنوان یکی از آثار تاریخی، به ثبت ملی رسیده است.

بقعه قیدار نبی کجاست؟ 

قیدار نبی فرزند حضرت اسماعیل(ع) و بنابر اجماع علما جد سی ام پیامبر اکرم(ص) است که 16 قرن پیش خود را به این منطقه رسانده است. بقعه قیدار نبی در دامنه کوه قیدار ، در مرکز شهر قیدار از توابع شهرستان خدابنده قرار دارد. این بنای آجری در سال 719 هجری قمری به دستور بلغار خاتون، همسر غازان خان مغول، به جای بنای اولیه ساخته شده است. تصاویری از بلغار خاتون در میان گچ بری های مقبره هنوز به چشم می خورد. با نگاهی به مقبره قیدار نبی متوجه شکل خاص گنبد آن خواهید شد. این نوع گنبد که زنگوله ای نامیده می شود در تمام منطقه منحصربفرد است.

امکانات بقعه قیدار نبی 

موضوعات: زنجان مقبره پیامبران الهی
خادم مجازی---: ۷۰۲
۳۰اسفند

https://www.fadaktrains.com/blog/wp-content/uploads/2019/12/01-7.jpg

شاهزاده امام حسین قزوین، که نام کامل ایشان حسین بن الرضا (ع) می باشد جزء کهن‌ترین مزارهای موجود در ایران و نیز از معروف ترین و باشکوه ترین اماکن زیارتی در شهر قزوین می باشد. این آستان مقدس که می توان آن را جز زیباترین امامزاده های ایران برشمرد علاوه بر داشتن فضایی معنوی و عرفانی، محیط فوق العاده زیبایی دارد که کاشی کاری ها و آینه کاری هایش زیبایی آن را دوچندان کرده اند و دل هر  بیننده ای را می برند.

تاریخچه شاهزاده حسین قزوین

موضوعات: قزوین سایر امامزادگان
خادم مجازی---: ۴۸۵
۳۰اسفند

http://www.emamzadegan.ir/_WebAppFiles/portal/PhotoGallery/Images/f15eee90-0c1d-43e8-bdfc-9286429ea597.jpg

ایشان معروف به نوادگان حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) می باشد.
علامه نسابه ابن طباطبا از اعلام قرن پنجم هجری در کتاب خود نام و نسب شریف امامزاده سیده آمنه خاتون (علیها السلام) را ذکر نموده و او را ساکن قزوین دانسته است.

به نظر می رسد شخصیت مدفون در این بقعه سیده آمنه دختر أبی علی محمدالاصغربن احمد سکین السرماورد بن جعفر بن محمد الاکبر بن زید الشهید بن الامام زین العابدین (علیه السلام) است که با 5 واسطه نسب به امام سجاد (علیه السلام) می رساند. پدر بزرگوارش امامزاده جلیل القدر سیدعلی اصغر (علیه السلام) مدفون در روستای زرآباد قزوین است که به اتفاق برادر امامزاده آمنه خاتون در آن مکان در قرن چهارم به شهادت رسیده اند.

موضوعات: قزوین حضرت امام سجاد زین العابدین (ع) امامزاده های بانوان
خادم مجازی---: ۶۷۱
۳۰اسفند

https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1398/02/20/1398022010194031817385384.jpg

امامزاده ابراهیم(ع) از بناهای مذهبی استان کرمانشاه است که در منطقه سیاحتی و زیبای طاقبستان و در ۹ کیلومتری مرکز شهر کرمانشاه قرار دارد.
بنای این امامزاده به بنای فرهنگی ـ تاریخی طاقبستان نزدیک است و به‌عنوان یک بخش فرهنگی محسوب می‌شود و دارای یک حیاط، صحن ورودی و بارگاهی همراه با ضریح است.
حجت‌الاسلام یزدان عزیزی، امام جماعت آستان مقدس امامزاده ابراهیم(ع) طاقبستان در گفت‌وگو با ایکنا از کرمانشاه، درخصوص این بنای مذهبی اظهار کرد: در سال‌های گذشته مدیرکل اسبق اداره‌کل اوقاف کرمانشاه طی نامه‌ای به دفتر آیت‌الله مرعشی نجفی در سال ۱۳۷۶ مکاتبه‌ای با دفتر ایشان داشته‌اند و فرزند ایشان پاسخ مکاتبه را داده‌ و شجره امامزاده را تأیید کرده‌اند اما چیزی که هست متأسفانه در کل کشور ما بسیاری از شجره‌ها براساس سهل‌انگاری گم شده‌اند اما این دال بر این نیست که بگوییم این امامزادگان شجره ندارند.
وی تصریح کرد: دفتر آیت‌الله مرعشی نجفی شجره‌نامه این امامزاده واجب‌التعظیم را تأیید کرده‌اند و آنچه که از تاریخ به دست ما رسیده است آنکه این امامزاده واجب‌التعظیم در همین مکان فوت شده‌اند و در تحقیقی که ما از اهالی طاقبستان داشته‌ایم و آنان نیز از پدران خود نقل کرده‌اند این امامزاده در این مکان وجود داشته و از نسل هفتم موسی ‌بن جعفر(ع) هستند.
امام جماعت آستان مقدس امامزاده ابراهیم(ع) طاقبستان افزود: به جز شجره‌ای که این امامزاده دارند این مکان کاملاً موثق امامزاده بوده و بنای جدید این امامزاده ۶ سال است که افتتاح شده.
حجت‌الاسلام عزیزی گفت: بنای جدید این بقعه توسط نماینده ولی‌فقیه در اوقاف، حجت‌الاسلام محمدی افتتاح شده و تمامی مراسم‌ فرهنگی و مناسبت‌‌های ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع) و سایر ویژه‌برنامه‌ها از جمله طرح «آرامش بهاری» در این مکان برگزار می‌شود.

موضوعات: کرمانشاه حضرت امام موسی کاظم (ع)
خادم مجازی---: ۱۹۷۰
۳۰اسفند

http://www.emamzadegan.ir/_WebAppFiles/portal/PhotoGallery/Images/952fb305-837c-4e7a-b6d8-8a0374e10d68.jpg

آستان امامزاده هادی (علیه السلام) در داحل شهر همدان، با فاصله اندکی در جنوب آرامگاه باباطاهر، در داخل میدانی به همین نام قرار گرفته است.

بر روی سنگ قبری که در داخل ضریح امامزاده قرار دارد صاحب مزار چنین معرفی شده است:
امامزاده عظیم‌الشأن حضرت هادی بن علی بن حسین (علیه السلام) معروف به فرزند علی (علیه السلام) درباره نسب امامزاده منابع مختلفی چون «بحرالأنساب» و «بدائع الانساب» اتفاق نظر دارند که ایشان فرزند بلافصل امام علی بن الحسین (علیه السلام) می‌باشند.

موضوعات: همدان حضرت امام سجاد زین العابدین (ع)
خادم مجازی---: ۶۱۷
۲۸اسفند

https://cdn.isna.ir/d/off-old/Qom/Files/News/Image/13971/55145.jpg

امامزاده شاه سید علی(ع) نواده‌ای از قمر بنی هاشم(ع) در قم

مردم قم اردات ویژه‌ای به این امامزاده دارند و طبق گفته آیت‌الله مرعشی، حضرت سید علی(ع)، ابوالفضل قمی‌ها است.
نسب شریف امامزاده شاه سیدعلی، مدفون در خیابان 15 خرداد شهر مقدس قم، با سه واسطه به شرح ذیل به حضرت عباس علیه السلام و با چهار واسطه به امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام منتهی می شود.
علی بن ابراهیم بن ابی جعفر حسن بن عبیدالله بن عباس بن علی بن ابی طالب علیهم السلام .
لذا حضرت عباس علیه السلام جد سوم ایشان محسوب می شود.
علی بن ابراهیم جردقه از اجواد و اسخیاء بنی هاشم بوده و در سنه 264 در قم وفات نموده و مادرش سعدی بنت عبدالعزیز بن عباس بن عبدالرحمن بن الحارث بن هشام المخزومی می باشد.
وی سیدی جلیل القدر، عظیم الشأن و بسیار بزرگوار و به صاحب کرامات مشهور و معروف است که بسیار مورد توجه اهالی قم و توابع بوده و مرکز اجتماع و محل نذورات صاحبان حاجت قرار دارد. ایشان معروف به شاه سیدعلی می باشد.
لازم به ذکر است که نسل حضرت عباس علیه السلام از جانب فرزندش عبیدالله ادامه یافته است. در این نسل، رادمردان بزرگ و عالمان و فقیهان برجسته ای به وجود آمدند که یکی از آنها به نام علی بن ابراهیم جردقه است که نوه آن حضرت و در قم مدفون می باشد.
موضوعات: قم حضرت اباالفضل العباس (ع)
خادم مجازی---: ۹۸۳
۲۸اسفند
امامزادگان ستارگانی هستند که نور و برکت آنها نصیب ما شده است

آیت‌الله علوی گرگانی:

امامزادگان ستارگانی هستند که نور و برکت آنها نصیب ما شده است.

قم- یکی از مراجع تقلید گفت: بر اساس روایتی از امام صادق (ع)، امامزادگان همچون ستارگانی هستند که خداوند نور و برکت آنها را نصیب ما کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله علوی گرگانی پیش از ظهر سه شنبه پس از زیارت مرقد مطهر امامزاده سید علی (ع) در سخنانی با اشاره به اینکه بقاع متبرکه ملجأ و پناهگاه شیعیان در طول تاریخ بوده‌اند و امامزاده سید علی (ع) از جمله شاخص‌ترین آنهاست.

وی در ادامه گفت: امام جعفر صادق (ع) در روایتی می‌فرمایند «خداوند در سرزمین خود، ستارگانی را قرار می‌دهد تا مردم از نور و برکت آنها استفاده کنند»، از جمله این ستارگان می‌توان به امامزادگانی همچون حضرت سید علی (ع) اشاره کرد که با چند واسطه به حضرت ابوالفضل (ع) می‌رسند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه در چند نقطه از ایران و جهان، فرزندان حضرت عباس (ع) مدفون هستند گفت: حضرت سید علی (ع) دارای فضیلت و شرافت عظیمی بوده‌اند و جزو علمای آل محمد (ص) در دوره و زمان خود به شمار می‌رفتند.

وی افزود: حضرت سید علی (ع) مردی شجاع و مدبر بودند و فرزند ایشان هم در مصر مدفون هستند و صاحب کرامات بی شمار؛ بارها به خاطر دارم که زائران، حاجات خود را از ایشان گرفته‌اند و بزرگان بسیاری هم به طور مرتب به زیارت حضرت مشرف می‌شوند.

آیت‌الله علوی گرگانی تصریح کرد: باید قدردان حضور امامزادگان در کشورمان باشیم، خدام و هیأت امنای بقاع متبرکه هم بدانند که توفیق عظیمی نصیبشان شده که می‌توانند به ایشان و زائران خدمت کنند.

وی با بیان اینکه امیدواریم هیچگاه از خاندان وحی جدا نشویم گفت: از اداره کل اوقاف هم تشکر می‌کنیم که در آبادانی بقاع متبرکه تلاش می‌کند و این اماکن را به قطب فرهنگی تبدیل کرده است.

دسته بندی: نوادگان حضرت ابا الفضل(ع) ، فم

امامزاده شاه سید علی(ع) نواده‌ای از قمر بنی هاشم(ع) در قم

موضوعات: قم حضرت اباالفضل العباس (ع)
خادم مجازی---: ۳۴۱
۲۸اسفند
بقعه ناصرالحق در آمل

امامزاده محبوب شیعیان زیدی یمن

ناصرالحق اطروشی مازندران معروف به ناصر کبیر از امامزادگان محبوب شیعیان زیدی یمن محسوب می شود.

آرامگاه امامزاده ناصرالحق، از نوادگان امام سجاد و از اصحاب امام هادی علیهماالسلام در استان مازندران است. امامزاده ناصرالحق اطروشی معروف به ناصر کبیر متولد مدینه بوده از فقها، متکلمین، حاکمان و شعرای بزرگ سده سوم هجری است که در محله چاکسر پایین‌بازار آمل مدفون است. وی همچنین جد مادری سید رضی و سید مرتضی است و مادرش ام‌ولد کنیزی خراسانی بود. از وی به عنوان نخستین مروج اسلام در استان‌های شمالی ایران نام برده می‌شود. ناصر کبیر بر امرای سامانی طبرستان خروج کرد و پس از پیروزی بر آنان پایگاه علویان را رونق بخشید. وی تا هنگام وفات، بر گیلان، مازندران و قسمتی از گلستان حکومت داشت. ناصر کبیر در علوم تفسیر، فقه، کلام و حدیث، سرآمد روزگار خود محسوب می‌شد و مشهورترین اثری که به وی نسبت می‌دهند، "تفسیر کبیر" نام دارد. شیعیان زیدی یمن، ارادت فراوانی به امامزاده ناصرالحق دارند و زیارت مزار این امامزاده، آرزوی هر شیعه یمنی است. [1]

امامزاده ناصرالحق اطروشی معروف به ناصر کبیر

 ناصِر کَبیر۲۳۰-۳۰۴ ق، سومین حاکم علوی طبرستان در قرن سوم هجری، با سه واسطه به عمرالاشرف، فرزند امام سجاد(ع) می‌رسد.[2] نام اصلی وی، حسن بن علی و ملقب به ناصر اُطرُوش و الناصر للحق بوده است. ناصر کبیر، فرمانروایی عادل بوده و بر اساس تاریخ طبری، مردم طبرستان هیچ حکومتی را همانند حکومت وی،‌ عادلانه ندیده‌اند. وی در مدینه به دنیا آمد و نزد مشایخ کوفه و دیگر شهرها، به نقل حدیث پرداخت، از آنان روایت کرد و آنان نیز از او روایت کرده‌اند. شیخ طوسی او را در شمار اصحاب امام هادی(ع) آورده‌است. و از این رو که بر اثر اصابت شمشیری در نبردگاه کَر شده بود، اطروش خوانده می‌شد.

سید مرتضی، از مرتبه علمی، زهد و فقاهت ناصر کبیر سخن گفته است.

موضوعات: مازندران حضرت امام سجاد زین العابدین (ع)
خادم مجازی---: ۲۸۳۳
۲۸اسفند

قبور خاندان اهل بیت (ع) در قبرستان بقیع

فضیلت و اهمیت بقیع

بقیع به خاطر قدوم مبارک رسول خدا صلى ‌الله ‌علیه و آله و دفن چهار تن از امامان علیهم‌السلام و سایر مؤمنان، شهیدان و نیکان، داراى شرافت زیادى است. سیوطى از انس روایت مى‌کند که دو آیه «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یسْراً» (سوره شرح، ۵-۶) در بقیع نازل شد.

رسول خدا صلى ‌الله ‌علیه ‌و آله، به قبرستان بقیع مى‌رفت و مشغول دعا مى‌شد و براى مردگان، طلب رحمت و آمرزش مى‌کرد. علاوه بر این، آن حضرت هر پنج‌شنبه به همراه عده‌اى از مردم، به بقیع مى‌رفت. از این رو فقیهان ما، فتواى مستحب بودن زیارت قبور را داده‌اند. علاوه بر این، گاهى پیامبر اکرم صلى ‌الله ‌علیه ‌و آله، آخر شب به تنهایى به بقیع مى‌رفت و براى اهل بقیع، دعا مى‌کرد.

موضوعات: مدینه منوره خاندان اهل بیت (ع) امامزاده های بانوان
خادم مجازی---: ۴۴۹
۲۸اسفند
موضوعات: حضرت امام سجاد زین العابدین (ع) شجره نامه ها
خادم مجازی---: ۵۵۱