شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

«من به تمام امامزاده ها علاقه مندم .» مقام معظم رهبری

شوق زیارت - امامزاده های ایران و‌ جهان

بسم الله الرحمن الرحیم

آیت الله بهجت (ره):
یکی از کرامت‎های شیعه، قبور و مزارهای امامزادگان است، لذا نباید از زیارت آنها غافل باشیم و خود را اختیاراً محروم سازیم!

این وبلاگ قبلا در میهن بلاگ یوده که تعطیل شده.
الان هم در حال تکمیل است. همراه ما باشید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

امامزاده علی اکبر چیذر - شمال تهران

دوشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۵۰ ب.ظ

https://cdn.mashreghnews.ir/d/2017/04/27/4/1919271.jpg

شجره‌نامه امامزاده علی اکبر:

امام‌زاده علی اکبر، از نوادگان حضرت زین‌العابدین‌(ع‌) می باشد.

بعضی از افراد قدمت امامزاده را مربوط به ۹۰۰ سال قبل می‌دانند و بعضی دیگر آن را مقارن با ورود عبدالعظیم به شهرری می‌شمارند.

معماری امامزاده علی اکبر چیذر:

از فاصله نه چندان دور گنبد بزرگی به رنگ سبز به چشم می خورد و از تاریخ ساخت قبه فعلی آن زمان زیادی نمی گذرد. فضای اطراف بقعه را آجرهای 3 سانتی‌متری کرم رنگ و همچنین آجرهای آبی نفتی مزین  به اسماء جلاله در بر گرفته است.

مساحت بنا در حدود 2000 متر مربع است و در سال 1369 به صورت کلی بازسازی شده است. در کنار آن مسجد و حسینیه‌ای هم قرار دارد که متصل به امام‌زاده است‌. در داخل ساختمان حرم و در محوطه‌ای که ضریح در آن قرار دارد، آینه کاری زیبایی وجود دارد که در بخش بالای ضریح و زیر گنبد، فرم آینه کاری هم به شکل گنبدی است و فضای خاصی را شکل داده است.

اطراف دیوار بیرونی امامزاده را باغچه‌هایی احاطه کرده  و دیواره باغچه‌ها با سنگ‌های سفید پوشانده شده است. دو طرف درِ ورودی، دو باغچه پوشانده شده‌اند. 

در ضلع جنوبی صحن امامزاده علی اکبر(ع) فضای سبز کوچکی برای استفاده مردم در نظر گرفته شده است که در روزهای تعطیل به عنوان محیطی برای گذران اوقات فراغت مردم مورد استفاده قرار می گیرد.

گلزاری که تهرانی‌ها را به چیذر می‌کشاند
اهالی قدیمی چیذر، ضریح چوبی امامزده علی اکبر(ع) را به خوبی به یاد دارند که محلی برای زیارت و عبادت مهمانان دور و نزدیک چیذر بود. نیم قرن پیش، بیش از هرکسی دیگر اهالی چیذر بودند که به آستان این امامزاده سر می‌زدند و پاتوقی مذهبی برای خود داشتند. این امامزاده در گورستان قدیمی چیذر قرار داشت و بعد از وقوع جنگ، شهدای چیذری که به محله خود برمی‌گشتند در محوطه همین امامزاده آرام می‌گرفتند. این شد که گلزار شهدای چیذر شکل گرفت و بیش از 560 شهید در این گلزار به خاک سپرده شدند. موزه گلزار شهدا، یادگاری‌های جوانان شهید این محله را در خود جا داده است و از چفیه گرفته تا دفترچه خاطرات و پوتین و سربند و پلاک سربازان دفاع مقدس، در این موزه به چشم می‌خورد. طاق گنبدی امامزاده، آینه‌کاری‌های آستان امامزاده علی اکبر(ع) و امامزاده اسماعیل(ع) زیبایی‌های این نقطه از چیذر را دوچندان کرده است. آستان امامزاده اسماعیل(ع) هم از دیگر داشته‌های این محله است که پای دیگر اهالی تهران به بهانه زیارت بقعه‌اش به چیذر باز می‌شود.


 

به نقل از همشهری

موضوعات: تهران حضرت امام سجاد زین العابدین (ع)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی