امامزاده احمد معروف به شاه احمد مراد دهنده - پاعلم
امامزاده سید احمد معروف به شاه احمد مراد دهنده
که در گویش محلی به (شا اَمِی) یا شاه احمد هفت کوه مشهور است
این امامزاده شریف بسیار مراد دهنده است و نویسنده خود، افرادی را می شناسم که به شفاعت این امامزاده بزرگوار خداوند آنها را صاحب اولاد گردانید. مردم کل منطقه لرستان و خوزستان و ایلام و کرمانشاه و همدان و حتی استانهای مرکزی و اصفهان و ... غالبا این امامزاده را می شناسند و با توسل به ایشان حاجت و مراد خویش را از خداوند متعال می گیرند به طوری که کمتر امامزاده ای هست که در بین این چند استان به این وسعت در بین همه مردم شناخته شده باشد و در دل آنها جا داشته باشد و این شناخت مخصوص امروز نیست. این شناخت در طول سالیان سال وجود داشته و تا جایی که نگارنده این سطور به یاد دارد حدود 40 سال پیش از بین مردم دوردست هم زیارت کننده داشت.
بقعه متبرکه امامزاده شاه احمد واقع در قلل کبیرکوه ایلام مرز بین سه استان لرستان، ایلام و خوزستان در عمق 13 کیلومتری غرب جاده خرمآباد به پلدختر و اندیمشک در روستای پاعلم واقع شده است. در منطقه پاعلم جنوب لرستان (بین پلدختر و اندیمشک ) و تقریبا در انتهای جنوبی آزاد راه خرم زال قرار دارد. (با حدود 10 کیلومتر به سمت جاده پلدختر)
زائران و مشتاقان این امامزاده که بنا بر گفته مردم نسب وی به امام موسیکاظم(ع) میرسد، در ماههای اسفند تا خرداد از مکانی به نام پاعلم 60 کیلومتری جنوب پلدختر از طریق جادهای فرعی متعلق به شرکت نفت حدود 5 کیلومتری جاده اصلی مسیر اختصاصی زیارت را آغاز و سپس با پای پیاده و عدهای از طریق راههای پرفراز و نشیب و کوهستانی پس از حدود 4 تا 5 ساعت پیادهروی در سنگلاخها و پرتگاه های خطرناک و پشت سر نهادن چندین کوه و دره به زیارت این بقعه مشرف میشدند.
جاده دسترسی آسفالته
اما هم اکنون به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان جاده دسترسی آن به طول 13 کیلومتر از جاده اصلی (پاعلم) وبه صورت آسفالته احداث شده است که تا درب حرم امامزاده آسفالت شده است. منتهی چون جاده به شدت کوهستانی است و خودروها با جمعیت چند نفر بالا رفتن و پایین آمدن ممکن است دچار نقص فنی یا مشکل شوند لذا در پایین کوه توقف کرده و با خودروهای نیسان سایپا که در محل کار می کنند بالا می روند و برمی گردند. بعضی هم تا بالای کوه قسمت پارکینگ می روند و قسمت کوتاه و سراشیبی تند آن را پیاده طی می کنند. البته بعضی از زائران هم که مشکل قلبی نداشته باشند به نیت مراد گرفتن و به یاد بستگان قدیمی خود ، تا بالای کوه را پیاده طی می کنند که شاید حدود نیم ساعت طول بکشد.
ساختمان مقبره
ساختمان قدیمی آن ساده و معقری بوده که پس از انقلاب از ورق آهن ساخته شده با حدود 100 متر مربع حرم و ضریح آهنی و مخروطی شکل در خط الرأس کوهی شیبدار، آنچنان جذابیت و معنویتی در خود نهفته که همه ساله نزدیک به 100 هزار زائر کرمانشاهی، همدانی، ایلامی، خوزستانی و لرستانی را علیرغم سختی مسیر به زیارت این امامزاده کشانده و در آن محیط اصیل و بکر کوهستان و فضای روحانی در کنار مرقد مطهر آن امامزاده بزرگوار به عبادت و طلب حاجت میپردازند.
اما به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان لرستان مقبره به صورت کلی بازسازی شده و با نصب گنبد و مناره و ضریح نقره ای و امکانات رفاهی (حداقل در حد رفع نیاز زائران ) بازسازی گردیده که تصاویر گویای آن را مشاهده می فرمایید.
در گذشته زائران این امامزاده با توجه به گرمی هوا، نبود آب و طولانی بودن مسیر رفت و برگشت ترجیح میدادند شبها این مسیر را طی کنند. اما با حداث جاده آسفالته روزانه چند هزار نفر مخصوصا جمعه ها و ایام تعطیل و مناسبت ها به زیارت ایشان می آیند.
سه شنبه 13 فروردین1392
تصاویر جدید بزرگ و دیدنی از امامزاده احمد مراد دهنده و زائرین ایشان در ادامه مطلب :
اگر مرادی دارید یا حاجتی یا مشکلی یا خدای ناکرده بیماری ، حتما نذری کنید و در اولین فرصت به زیارت این امامزاده با کرامت تشریف ببرید و حاجت خود را بگیرید. انشاءالله
التماس دعا
نوع مطلب :حضرت امام موسی کاظم (ع) ،ایلام ،لرستان ،
انشاله که همه مراد بگیرن
برای کسب اطلاع از حال و احوال آقای جهان نظری به من ایمیل بزنید:
mj_ms66@yahoo.com
موفق باشید
من اهل پا علم نیستم و فقط زائر امامزاده هستم. التماس دعا